I'm here

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-08-31 @ 19:14:00
Yes, nu är jag här. Jag är i Holland. Hela dagen har bara känts som en stor dröm, jag är både sjuk och trött då jag bara lyckades få två timmars sömn innan jag behövde gå upp och dra iväg. Jag har aldrig flygit själv förut och jag var så nervös över allt att jag knappt kommer ihåg hur jag kom hit. Jag är så otroligt utmattad nu så det finns inte, och imorgon ska jag vara klar 06.50 för att dra iväg och lämna barnen i skolan med mamman. Hon ska vara med under hela veckan tror jag och lära mig allt, vilket känns bra. Hela familjen är väldigt trevlig och snäll, jag kände mig riktitg välkomnad. Rummet (och hela huset!) är väldigt fint och jag fick massa fina presenter när jag kom. Godis, frukt, olika drickor, pennor, papper och en mapp med massa olika information om Holland. När vi kom hit åt vi en jättegod choklad-kaka också och de sjöng ja må hon leva för mig på de tre språken de kan (holländska, engelska och grekiska) vilket var roligt. Har även varit i shopping centrumet en snabbis också, vilket var fint. Kunde inte fått en bättre start här känner jag. Men ändå känns allt så väldigt konstigt. Jag är trött och jag tror inte riktigt att jag inser var jag faktiskt är och vad jag har gett mig in på haha. Men åh va roligt det ska bli att vara här. Har bara två bilder att dela med er just nu, men ska fixa mer till imorgon då jag förhoppningsvis har lite mer energi. Godnatt på er! 
 Mitt "hjälp jag ska flytta till Holland" face och hallen utanför mitt rum, doors everywhere!
 
 
 
 
 


Quotable Quote

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-08-31 @ 03:07:18
Kan inte sova, har legat och sett på film och läst för att tänka på annat än nervositeten. Ska upp om två timmar men kan verkligen inte slappna av. Läste precis mitt favoritcitat ur boken The Body som Stephen King skrivit. Känner att det är så klockrent och betyder så mycket för mig att jag tänker dela det med er. 
 
"The most important things are the hardest to say. They are the things you get ashamed of, because words diminish them -- words shrink things that seemed limitless when they were in your head to no more than living size when they're brought out. But it's more than that, isn't it? The most important things lie too close to wherever your secret heart is buried, like landmarks to a treasure your enemies would love to steal away. And you may make revelations that cost you dearly only to have people look at you in a funny way, not understanding what you've said at all, or why you thought it was so important that you almost cried while you were saying it. That's the worst, I think. When the secret stays locked within not for want of a tellar but for want of an understanding ear." 


Say Your Goodbyes

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-08-30 @ 20:55:00

Idag har jag sagt hej då. Pappa kom och hämtade mig vid lunch och jag fick en liten paus från packningen. Vi åt på ett ställe som hette något med Texas där de hade otroligt goda hamburgare. Försökte att inte vara lika ledsen som jag var igår då jag bara grät över allting, och vi pratade på om roliga saker istället. När vi sa hej då lovade jag mig själv att inte gråta, vi ses ju ändå om cirka två månader då han ska hälsa på. Efter det kom Fia hit och vi spenderade några timmar ihop genom att snacka medans jag packade, och hon sminkade sig även (bilden ovan) eftersom att hon skulle iväg på middag direkt efter. Kommer sakna henne riktigt mycket, min Fis. Efter det har jag mest försökt få klar min packning. Känns så skumt att packa ner så mycket kläder. Har nästan två fulla väskor nu och jag är lite orolig för hur jag ska kunna dra runt på dem själv. Dessutom är jag orolig för att jag inte ska lyckas hitta familjen imorgon, haha! Jag är så orolig över allt. Men ja hörrni, imorgon bitti smäller det. Jag drar till Holland. I nästa inlägg kommer jag förmodligen vara där. Skumt va? Jag tycker det i alla fall. Nu ska jag fortsätta redigera lite film och äta godis. Njuta så mycket som möjligt av att vara hemma. Kram på er alla och ha en bra fortsatt kväll! 


Onsdag

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-08-27 @ 21:27:00
Såhär såg jag ut tidigare idag.
Idag röstade jag. Tyckte att det var så otroligt tröttsamt när människor hela tiden klankade ner på att jag inte ville rösta så idag mötte jag faktiskt upp mamma vid Medborgarplatsen och vi gick och förtidsröstade. Hela anledningen till att jag inte ville rösta förut var då jag själv känt att jag inte varit tillräckligt insatt eller orkade hålla på nu när jag har så mycket annat på gång. Varför rösta när jag inte vet/fattar något? Men ja, nu gjorde jag det i alla fall, så alla kan sluta tjata! Jag har tagit mitt samhälls-ansvar eller whatever. Annars har jag bara fortsatt tvätta och gått omkring och oroat mig. Känns nästan likadant som när man ska hålla tal i skolan och vill skjuta på det så länge som möjligt men också bara få det överstökat. Vill dit, säga hej och bara få tiden att gå så att jag passar in och lär mig deras rutiner. Vill inte ha en jobbig början där jag inte är van vid något och står som ett stort frågetecken. Vill komma till den delen då jag faktiskt vet vad jag håller på med. Bli proffsig haha. Usch, känner att jag bara tjatar om hur rädd jag är hela tiden. Men det är svårt att tänka på något annat. Jag har aldrig gjort något liknande förut. Så det är ju självklart att jag är nervös. I alla fall, imorgon ska jag och pappa ha en dag tillsammans. Vi ska gå på bio och bara hänga. Känns bra. Börjar verkligen smälta in att jag ska dra nu. Har tänkt hela tiden att "men det kommer ju inte vara så annorlunda, har ju mina saker... Mina kläder, min dator och det jag behöver." Sen inser jag att jag har allt det där, förutom ALLA de jag känner. Jag kommer inte ha min mamma, min pappa och min lillebror. Eller mina styvföräldrar eller min katt. Eller mina kompisar. Jag kommer vara helt ensam. Fyyyy. Får bli bästis med småtjejerna så fort som möjligt, hahah. Ja ja! Nu får jag sluta stressa upp mig själv. Nu ska jag kanske göra ett glas oboy och se på serier. Godnatt! 


00:49

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-08-27 @ 00:49:00
Idag har inte så mycket hänt. Vaknade hos pappa, gick upp och åt frukost. Låg på soffan halva dagen tills pappa slutade jobba och skjutsade mig till mamma. Här har jag börjat tvätta högarna av mina kläder som måste vara färdiga och nerpackade om några dagar. Sedan träffade jag också Fanny en stund på kvällen och sa hej då till henne. Kändes skönt att få prata ut om allting som hänt under sommaren med oss båda och sedan säga hej då på riktigt. Kommer sakna henne riktigt mycket. När hon drog gick jag upp till sängen nästan på direkten. Har dock lite svårt att sova nu, har lyssnat på musik, sett några avsnitt av Hart of Dixie och lekt runt på youtube. Är fortfarande inte trött. Kanske är nervös inför det här med flytten. Insåg tidigare idag att jag fick lite hemlängtan bara av att vara några dagar i Amsterdam senast, och nu ska jag vara där i 9 hela månader. Låter först inte så länge, sedan tänker man på att en vecka är sju dagar, och att en månad är fyra sådana veckor osv osv.... Det är riktigt läskigt. Dock ger Hart of Dixie mig lite mod. Dock tvekar jag på att det kommer bli som i den serien hahah. Jaja, slutpratat om det. Nu måste jag springa på toa sen ska jag faktiskt försöka sova. Ni får ett youtube klipp jag nyss hittade på tumblr att se på då jag inte har några nya bilder. Tänka sig att jag och Fia var på denna konserten för över ett år sedan. Där någonstans i publiken står vi (dock syns vi säkert inte alls så långt bort som vi stod, dessutom så var det en enorm farsa framför oss så vi skulle nog ändå inte synas..) låter dock som att hela gruppen inte kommit i målbrottet då de pitchat deras röster rätt rejält här. Haha! Godnatt på er alla! 


Födelsedags-dagar

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-08-26 @ 00:45:20
Lovade ju att försöka hålla igång med bloggningen. Känner faktiskt att jag vill nu när jag åker iväg och kommer ha något att skriva om. Och mycket fritid..! De senaste dagarna har jag spenderat genom att fira min födelsedag, Yaaay! I fredags var jag ute och festade med några kompisar vilket slutade lite olyckligt men jag orkar inte gå in på det faktiskt haha. Var en rolig kväll i helhet, för rolig. Sedan i lördags hade jag en liten tjejmiddag hemma hos mig vilket var väldigt väldigt trevligt. Jag, Sanna, Fia och Tilda käkade nachos och snackade på som bara den. Kommer sakna dem så mycket! Sedan igår (söndag, min riktiga födelsedag) så firade jag med mammas sida av släkten. Vi åt godsaker och jag öppnade presenter. Riktigt bra dag. Och sedan idag, måndag (nu är dock klockan över tolv så det är egentligen tisdag men vi låtsas) så har jag varit hemma hos pappa och firat med honom, Ingalill, min ena syster och hennes pojkvän. Jätteroligt det med. Vi åt tonfisksallad som jag önskade och hade prinsesstårta, yum. Imorgon ska jag tillbaka till mamma och börja tvätta och packa. Jag kan inte fatta att jag faktiskt åker om mindre än en vecka. Lilla jag, ska vara borta i NIO månader. PANIIIIK!
Tillägger alltså två fett adorable bilder på mig själv som jag tog för cirka fem minuter sen.
Nu tänkte jag lägga mig i sängen med ett avsnitt av Hart of Dixie, och sen ska jag sova. Godnatt!
 


Summertime Sadness

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-08-19 @ 23:32:00
Har knappt varit hemma på senaste tiden. Försöker utnyttja tiden i Sverige så mycket som jag kan genom att umgås med typ alla jag känner så mycket som möjligt. Känns så otroligt konstigt att jag åker om mindre än två veckor. Aah! Idag var jag faktiskt på stan med mamma och köpte lite små-presenter till familjen jag ska bo hos. Känns som en bra idé att komma med något svenskt och roligt. Köpte förutom det lite saker jag behövde. Eller köpte och köpte, jag är luspank. Min mamma var snäll nog och köpte åt mig, menade jag. Fick lite ögonbryns-grejor eftersom att mina typ är icke-existerande. Sedan lite underkläder och ett par gummistövlar eftersom att det tydligen regnar mycket i Holland??? Bra att ha ändå. Ikväll är första kvällen jag spenderar ensam på flera dagar och det känns lite tomt, men ändå skönt. Har tittat på det värsta programmet som finns, Paradise Hotel (förstår inte varför jag tittar på denna säsongen då jag lyckats hålla mig i från alla andra säsonger som finns?) och jag verkligen haaatar alla som är med. Så blåsta, utseendefixerade och töntiga. Speciellt de nya killarna ("hunkarna") som tror att de är "the shit." Ugh förstår verkligen inte hur vissa personer kan bete sig. Men det är rätt underhållande att titta på, kan erkänna det. Förutom det har jag försökt fixa mitt videoprogram som har laggat ihop sig och inte vill göra som jag vill. Har suttit och letat efter lösningar på nätet hela kvällen men inget har funkat! UHH! 
 
Imorgon blir det slappdag men kaaanske utgång på kvällen. Både Sanna och jag har varit sugna på utgång hela veckan och Fia ville hänga på, så det skulle bli kul. Men, jag vet inte om jag vill spara det till fredag då vi ska ut och fira min födelsedag. Är en sådan som oftast inte kan gå ut på flera veckor typ efter en kväll ute haha. Mes är jag. Vi får se helt enkelt. Jag ser i alla fall fram emot fredag. Dock måste jag få tag på pengar... Hmm. 
 
Nu ska jag städa rummet lite och kanske ta mig ett glas vatten eftersom att jag känner mig otroligt uttorkad. Jag gillar inte vatten, ni som inte visste det, och därför blir det en stor fråga för mig "ska jag dricka vatten eller inte?". Då jag inte direkt njuter av det. Faktiskt konstaterade jag och Sanna igårkväll att det låter lite som att jag drunknar varje gång jag dricker vatten. Blä. 
 
Här kommer lite bilder från de senaste dagarna.. Känner föresten lite "Summertime Sadness" känslor nu för tiden eftersom att sommaren börjar ta slut. Vill inte ha kyla och såndant äckel!! Snyft. 
 
Yes, vi börjar med lite partybilder från Fias födelsedag. Blandat fint folk.
Otroligt sliskig bild på mig och Leon men jag garvar så mycket åt den varje gång jag ser den att jag bara behövde lägga upp den, okej?
Har gått på promenader både i stan med Sanna och runt kvarteret med Tildis.
Mysig posérande dam till vänster där uppe. Och sen jag och Sannis.
Jag demonstrerar hur jobbigt det är att vara vuxen och handla och såndant hemskt. Måste också berätta att Sanna tycker att hon ser hemsk ut på den sista bilden och hon sa att hon skulle döda mig om jag la upp den igen (efter att jag la upp den + raderade den på instagram.) Men de skiter jag i.
Hon är för fin. 
 


Say Hello To My New Shoes...

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-08-06 @ 16:57:39
 


Lathet.

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-08-06 @ 02:05:00
Jag är nog världens sämsta bloggare. På riktigt. Och jag är nog världens lataste människa. Anledningen till att jag inte bloggar är inte pga lite tid eller något sådant. Jag orkar bara inte. När man inte ens orkar skriva några rader på en hemsida så har man nog tagit sig till en nivå av lathet som inte är särskilt häslosam. Därför gör jag nu ännu ett försök. Så jag ska känna mig lite bättre. 
 
Hej bloggen. Efter Amsterdam trippen har rätt mycket hänt. Jag har varit i Frankrike, på en ö som heter Korsika. Härligt var det. Och jag har även spenderat lite tid uppe i Dalarna på sommarstället. Har varit ett riktigt härligt "lov" än så länge. Men jag känner hela tiden hur nervositeten kryper sig fram i min kropp då jag ständigt blir påmind om att jag snart åker iväg till Holland igen, men i 9 månader denna gången. Jag är så otroligt rädd över vad som kommer hända. Orolig över att jag inte kommer vara bra nog för jobbet eller att jag kommer vara för feg och nervös över allt. Men jag är samtidigt så glad och spänd över att jag ska åka, på ett bra sätt. Jag känner att det kommer vara bra för mig som människa. Även om jag kommer sakna min familj och mina vänner. Och min katt, haha! Typ han jag är mest orolig över att lämna. Kommer han glömma mig liksom? Men ja, även om jag kommer sakna alla här hemma så kommer jag lära mig av att åka iväg. Det är bara jävligt utmattande att tänka på det ändå, vad som kommer hända och hur det kommer gå, då jag aldrig varit med om något liknande förut. It's scary. 
 
Dock har jag ju bestämt mig för att det ska vara en livsförändrig typ. Ska börja träna när jag är där. Lära mig ta mer ansvar. Vara självständig. Sådana där viktiga saker haha. Äta rätt också kanske. Allt låter väldigt lockande, men är nog svårt att genomföra när man heter Ebba och är lat. Tänkte dock göra fler vloggar när jag är där för att hålla er uppdaterade. Det kanske gör mig lite motiverad. Och kommer förmodligen ha mycket tid över till att blogga också hehe... 
 
Annars då. Jo jag har varit hemma. Hängt med Sanna. Varit på Fia's födelsedagsfest vilket var hur kul som helst. Har spenderat timmar vid Netflix som jag till slut beslöt mig för att skaffa då nya säsongen av Hemlock Grove kom ut. Är riktigt kul då det finns så mycket att se haha. Dock inte nyttigt för mig. Tror inte det finns så mycket annat att berätta. Kan lägga upp lite bilder från Instagram... Då jag är för lat för att lägga in andra bilder i datorn, redigera och ladda upp. Nåja, jag bloggade faktiskt och det är ett framsteg.