Onsdag!

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-05-28 @ 22:07:14
Har varit en okej dag, har haft lite huvudvärk (igen..) men det vägdes upp av tankarna på att jag åker till Marbella imorgon. Planet går 07.20 så vi måste åka hemifrån jättetidigt... Borde typ lägga mig nu då jag ska upp kvart över tre men jag vill verkligen inte. Annars hade min grannes dotter en bajsexplosion idag. Blev nog en traumatisk upplevelse för både henne och mig då bajset rann ut på sidan av blöjan och kladdade ner alla hennes kläder. Och för att jag inte hittade våtservetterna och fick tvätta av henne i duschen istället. Sedan springa upp med henne uthängades i mina armar helnaken till övervåningen (två trappor mind you) och hämta toapapper för att allt inte försvann i duschen. Hon skrekgrät hela tiden och jag fick nästan panik ett tag. Men det viktigaste är verkligen att hålla sig lugn, så jag försökte trösta henne och vara glad utan att bära upp henne (eftersom att jag skulle fått bajskladd överallt då). Det löste sig i alla fall till slut och hon blev lugn så fort hon fått på sig en ny blöja och fick komma upp i min famn. Då skrattade hon nästan på direkten där nere i badrummet och pekade på ett hundschampo och sa sin hunds namn. Då visste jag att hon inte var ärrad för livet i alla fall haha. Hon fick dessutom välja nya kläder åt sig själv, hon valde ett par gröna typ indiska ballongbrallor, lila strumpor och en söt body! Efter allt detta kom hennes pappa hem och jag drog över gatan hem till mig. Har mest packat, sett på olika tv-program och käkat chips! Är rätt nervös över flygturen imorgon men försöker ignorera det... Jaja, ska se film nu i sängen och försöka sova. Godnatt på er! Får se om jag skriver något från Marbella :)
 


Skiva & Engelska

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-05-27 @ 17:32:00
Igår var jag på skiva som sagt. Temat var film och platsen var Kristall vid Hötorget. Kvällen började och slutade inte så bra pga. två saker: I början var det en 17-åring som vägrade lämna skivan och det resulterade ju i att vi som stod där ute och frös inte fick komma in. Fick stå där ute i över 40 minuter innan hon gick och vi äntligen släpptes in. Och i slutet hade jag en sådan extrem huvudvärk och var övertrött så ville bara hem. Dock var allt därimellan jätteroligt! Alla var så snyggt utklädda också! Fanns liksom allt möjligt. Mycket roligare tema än min skivas ärligt talat... Eller ärligt talat och ärligt talat, jag tyckte hela tiden att vårt tema var skittråkigt. Jaja! Hade roligt i alla fall och landade i sängen runt tre. Sanna sov här också eftersom att ingen av oss ville åka hem ensam. Vaknade vid halv tio, gick upp och duschade och insåg sedan att alla lektioner förutom sista var inställda..! Så behövde inte vara i skolan förns 14.30. Var lite surt och jag orkade inte somna om, så satt och tränade på engelska-talet jag trodde jag skulle hålla idag. Vilket inte hände. När jag kom till skolan pratade jag med min lärare och han sa att jag inte behövde göra det eftersom att det varken skulle höja eller sänka mitt betyg. Och att jag får E i kursen. Förra året och alla år innan det som jag har haft engelska skulle jag blivit förtvivlad över ett sådant betyg i engelska. Men nu, det här året, är jag bara glad att jag ens klarade mig. Trodde jag skulle effa (nytt slang jag hörde igår, translation: F) så är nöjd bara med ett E. Kan nu stolt säga att jag har lämnat in alla individuella uppgifter. Alla skriftliga, alla tal, alla uppgifter i över huvud taget. Nu är det bara animationen som jag och Fia gör som måste in, sen är jag klar. Sen gäller det ju såklart att få godkänt på alla saker hahah. Jaja, jag klarar mig förhoppningsvis. Och i övermorgon åker jag till Marbella! ÅH! Ska bli skönt med en liten skolpaus/semester. Nu tänkte jag faktiskt ta och äta lite rabarberpaj för att fira och se Dr. Phil. Kram på er! 
 Mysig bild från igår. Fanny, Emy, Sanna, jag och Bea! Kan lägga upp fler bilder sen men nu orkar jag inte!


Allmänt - Kommentarer (0)
2014-05-25 @ 22:40:46
Såhär mysigt hade vi det igår. Ni skulle dock hört när vi sjöng "Hey Jude", den kunde allihopa och vi sjöng så högt (och fint) att grannarna stirrade! 


Söndag 25/5

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-05-25 @ 21:56:00
Hej bloggish. Idag är det söndag. 
Har haft fullt upp hela helgen. I fredags var jag barnvakt åt lillebror under kvällen, sedan igårkväll kom styvbror Thomas från England med sin flickvän och hans flickväns bror. Vi hade grillning utanför huset på kvällen, och jag hade bjudit dit Sanna också och det var jättetrevligt. Brukar vara jättenervös inför att prata engelska och knappt våga säga något alls, men nu gick det verkligen bra! Vågade prata och skrattade jättemycket. Kanske lägger upp ett klipp senare som Sanna filmade på när Thomas spelade gitarr och alla sjöng. Var såå trevligt! Efter middagen så åkte jag hem till Sanna och sov där. Vi gick upp rätt tidigt imorse då Sanna skulle iväg och jag skulle hem och plugga. Gjorde klart ett par saker som behövde fixas idag så det var skönt. Tänkte sova hos pappa inatt men då det blev lite missförstånd med grannen och hur jag skulle jobba behövde jag åka hem till mamma för att hämta dagis-nyklar och då kunde jag lika gärna åka dit ändå med alla mina saker då jag ändå tänkte åka till mamma efter skolan imorgon. Oj vilken rörig mening, aja det slutade med att jag åkte hit, till mamma med alla mina väskor istället för imorgon. Imorgon är det skola, och efter det jobb, sedan på kvällen ska jag på Fannys skiva! Har egentligen noll kronor att spendera just nu, och ett tal att hålla på tisdagen. Men vill ju så gärna gå på den! Ska gå som rödluvan! Ni får se hur det blir, tar ju såklart bilder! :) Nu tänkte jag sova så godnatt på er! :)
bild på mig från igår! 


Torsdag

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-05-22 @ 21:15:00
Har varit en bra dag fast jag har haft någon konstig magont ända sedan igår. Var och handlade med pappa och Ingalill, sedan övningskörde jag och pappa, och efter det så jobbade jag! Tycker verkligen om min lilla granndotter. Hon är så liten och rolig! När jag hade hämtat henne på dagis gick vi hem och tog en banan, sedan så gick vi till parken och lekte. Det var otroooligt varmt, och jag var hela tiden orolig för att hon hade för mycket kläder på sig och försökte få henne att sätta på sig solhatten och dricka vatten... Vilket hon inte ville! Vi satt i en hängmatta i skuggan ett tag också och lekte med pinnar. När vi lekt klart i parken gick vi hem till dem och lekte vidare tills hennes mamma kom hem. Sedan åkte jag hem till pappa igen. Var så fint väder så tvingade mig själv att gå från Globen, vilket mina sönderbultade, skoskavssårade pga. nya skor fötter inte gillade. Lyckades i alla fall ta mig hem och nu har jag suttit och pluggat ett bra tag. Kämpar verkligen med att få klart engelska talet tills imorgon. Den vill verkligen inte ge med sig haha... Känns som att allt jag skriver blir skitdåligt. Jaja. Jag löser det... Dags att jobba vidare! Tänkte bara uppdatera lite. Hejdåå. 
I parken.
 


This is how I roll

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-05-20 @ 23:38:00
Tänkte tipsa om denna serien som idag började sändas på svt play, den handlar om Natalie som jag gick i skolan med när jag var yngre. Hon har en medfödd cp-skada som gör att hon har svårt att prata och att kontrollera sina rörelser/gå själv, men visar genom serien (och med sin blogg) hur hon är en helt normal tonåring som klarar precis lika mycket som vem som helst. Brukade faktiskt leka rätt så mycket med henne ett tag då vi gick i samma skolbyggnad som bara hade två klasser i sig. Kommer ihåg att jag fick lära mig lite teckenspråk för att kunna kommunicera bättre med henne och sådär. Som jag sa handlar serien i alla fall om hur hennes liv ser ut nu och jag blev så stolt och glad när jag såg hur långt hon har kommit. Hon låter verkligen inget komma i hennes väg! Otroligt stark tjej. :) Det är bara att klicka på bilden nedanför här så kommer ni till avsnittet: 
 
 
 


Tisdag

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-05-20 @ 22:03:00
Ligger redan i sängen redo för natten. Är så trött så det finns inte, idag var en jobbig dag. Har varit lite här och var. Gick i skolan som vanligt, hade dock grov ångest då jag inte lyckats göra klart Engelska talet som var till idag. Dessutom var vi iväg hälfen av skoldagen på Nobelmuséet. Var dock inte särskilt jobbigt utan bara rätt härligt att åka och ta en frappe med tjejerna i klassen, hänga utanför i solen innan man gick in till utställningen och sen bara vara där i kanske trettio minuter. Engelskan var det jobbiga... Pratade dock med min lärare som faktiskt var riktigt förstående och lyssnade på hur jag kände osv. Så känns inte alls lika jobbigt nu. Ska göra klart uppgiften till fredag istället. Direkt efter skolan åkte jag till mammas jobb, gick nämligen på första hjälpen kurs ikväll! Eftersom att min mamma jobbar på dagis så måste de veta hur man gör första hjälpen och då fick jag tillfället att vara med och lära mig så jag slipper oroa mig för att jag inte vet hur jag ska göra om något händer eller försöka leta reda på en kurs själv. Har gått igenom det i skolan ett flertal gånger men har aldrig riktigt lärt mig. Vill ju som sagt jobba med barn ett tag innan jag pluggar vidare och då är ju första hjälpen något man vill komma ihåg, så tror det var bra att jag gjorde denna tre timmar långa kursen och faktiskt lyssnade. På tal om barn... Kan dessutom meddela att jag inte fick Au Pair jobbet i London som jag ville ha... Men men, får bli att ta nya tag och söka andra. Det får dock bli imorgon för nu är jag sååå trött. Godnatt på er!
Bild lånad från Fias instagram! 
 


Fler bilder från helgen

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-05-18 @ 18:50:00
Nu kommer lite fler bilder från helgen! Först från lunchen på Vapiano, sedan lite dokumentation på ICA när vi handlade grönsaker och frukt till middagen. Sist en liten bild på mig hos Sanna! Har haft en sån mysig helg!


Härlig helg

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-05-18 @ 11:42:27
Hej, hjälp har verkligen inte haft tid till att blogga. Bloggade senast i onsdags och nu är det söndag. Kan berätta kortfattat om min vecka. I torsdags så var jag ledig som vanligt, var dock inte lika lat som jag brukar vara. Jag hann med både att göra nyttig frukost (bananer, blåbär och apelsiner), träna och plugga. Behövde skriva hela mitt engelskatal till fredagen och tyvärr så hann jag inte fast jag satt tio timmar i sträck. Behövde inte hålla talet i fredags utan fick till tisdag på mig, är fortfarande jättenervös... Direkt efter skolan i fredags åkte jag hem till Sanna och har stannat här tills dess. Igår (lördag) drog vi och åt på Vapiano i Gamla Stan, sedan åkte vi till Rålis och satt i solen och åt godis! Var jättemysigt. Annars har vi mest varit här och sett på massa Harry Potter. Nu ska vi se på någon djurdokumentär i väntan på min pappa som ska hämta mig i eftermiddag. Sedan blir det mer plugg...! Kan dela med mig av två bilder tills jag fått restan från Sanna: 
Dessa två bilder är som en bra summering på vår helg. Park-häng och åt sallad till middag två dagar i rad. Dessutom har Sanna en ny juice-maker hemma så har druckit underbaaart god juice. 


Two Actors

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-05-14 @ 18:58:00
Tänkte tipsa om två rätt "okända" nya skådespelare som jag verkligen tror kommer bli stora i framtiden. Sådana som man får en riktig känsla av och som är så otroligt talangfulla. 
 
1. Tye Sheridan
Den nyaste på listan. Får lite utav en "River Phoenix - känsla" av honom. Han verkar väldigt down to earth och trevlig. Han är dessutom riktigt duktig på att skådespela. Han har inte gjort så mycket än, men har redan fått chansen att jobba med Brad Pitt, Nicholas Cage och Matthew McConaughey. Har sett de tre filmerna ("The Tree of Life", "Joe" och "Mud") och alla är skitbra. Här kommer två klipp med honom, ena från Joe, andra från Mud: 
(Ni märker nog vem som är han)
 
2. Garrett Backstrom
Såg honom i en film som jag kollade på för att se Norman Reedus, "Hello Herman". Filmen handlar om en pojke som utför en skolskjutning (Garrett) och som sedan berättar sin historia typ. Blev riktigt rörd av hans skådespel och tyckte att han var riktigt duktig! Har inte sett något annat med honom än men tror definitivt att jag kommer se något annat med honom förr eller senare! Hittade inget bra klipp, men här är trailern till Hello Herman.
 
Det är de två jag har tid att skriva ner nu! Dags att sätta sig med plugg. Men ni kan ju kolla upp dem sålänge om ni inte har något annat för er. De är verkligen duktiga skådisar! 


Plugg, plugg & plugg.

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-05-12 @ 20:50:33
Tjenixen bloggen. Har glömt lite att skriva. Finns ändå inte så mycket att skriva om, mitt liv består av skola och hemmaplugg, känns toppen... Aja, nu är det sista pushen och sen är det bara roligheter som väntar. Jag tror ärligt talat att jag faktiskt blir klar med min litteraturanalys för svenskan ikväll, har tagit flera månader att bli klar och äntligen säger jag bara. Har gjort klart 6 av 13 skolsaker på bara en vecka och känner mig riktigt jävla stolt över det. Nu måste jag bara kämpa för att göra klart det andra. Därför har jag inte tid att skriva mer, hej då! 
 
Var dock på Hällströms med Sanna, Jocke och Jacob i fredags. Var skönt att komma ifrån skolarbetet för en kväll i alla fall! 
Jag och Jocke! 
 


Jobb.

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-05-07 @ 18:50:52
Ikväll jobbar jag natt. Fast jag har ont i magen, fast jag mår jätteilla, fast jag har sprängande huvudvärk. Detta har alltså inte varit en sån bra dag heller. Har inte mått fysiskt bra och ändå ska jag snart iväg och jobba för andra gången. Och innan det har jag pluggat non-stop. Kunde knappt sova inatt pga alla tankar och stress över skolan. Får förhoppningsvis lite gjort när barnen har lagt sig ikväll, men vi får se. Har precis packat klart i alla fall och ska iväg om ca. 20-30 minuter. Har i alla fall redigerat klart en video jag spelade in för ett tag sen så har lyckats göra nån rolig grej, hehe. Fast att jobba hos grannen var rätt kul idag också faktiskt. Hon börjar gilla mig verkar det som och grät i kanske tio sekunder när hennes pappa gick. Sedan lekte vi och hon skrattade och allt möjligt. Kändes bra. Nä, nu ska jag lägga mig ner och halvdö tills jag måste iväg igen. Kram på er :) 
Slänger in en bild sen om jag orkar.


Trött och frustrerad.

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-05-06 @ 20:38:00
Idag har inte varit en bra dag. Har haft extremt ont i magen hela dagen, så mycket att jag gråtit. Jag har känt mig frustrerad, stressad och trött. Har pluggat hela dagen non-stop, jag har nästan avslutat fyra uppgifter men alltid stött på något problem så att jag inte kunnat bli helt klar. Känner mig bara så otroligt korkad ibland, att jag aldrig förstår eller minns hur mycket jag än läser eller lyssnar. Blev så frustrerad när jag körde fast igen för någon timme sedan efter åtta timmars plugg att jag behövde springa upp och gråta på toaletten. Skakade och bara behövde få ut allting. Har en sådan otrolig ångest över skolan just nu så jag vet knappt vart jag ska ta vägen längre. Känns som att jag pluggar hela tiden men aldrig kommer någonstans. Imorgon ska jag jobba dessutom. Får försöka plugga lite när jag är där också. Nu tänkte jag ta mig en välförtjänad paus på 30 minuter. Sedan ska jag köra igång igen och plugga till tio. Sedan tänker jag SOVA. Godnatt på er alla och hoppas att ni hade en bättre dag än jag. 
Blev plugg med Max och Tobbe under lunchen igår också...


Mösspåtagning

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-05-01 @ 17:53:54
Har inte haft tid att blogga. Har jobbat som fasen med alla skolarbeten då de ska vara inne vecka 20. Igår fick jag en härlig paus från det dock då det var mösspåtagning och Valborg! Var en vanlig skoldag som avslutades i Vasaparken med alla studenter i skolan. Var riktigt mysigt och det var härligt att officiellt sätta på sig mössan! Efteråt drog jag direkt till T-Centralen och mötte upp Sanna. Mina sprillans nya solbrillor gick sönder här om dagen i skolan och tyvärr råkade min mamma slänga kvittot så jag tänkte köpa nya. Dock hittade jag inga men gick till en glasögons-affär istället och frågade om det gick att laga och det gjorde det! Hon fixade dem på fem minuter och helt gratis! Var ju bara en skruv som lossnat så det var tur. Efter det åkte vi hem till mig och hämtade mina saker, och efter det vidare hem till henne med ett stopp i affären på vägen. Vi hade bara en timme på oss då att äta, göra oss klara och att åka till stan (vilket tar typ 40-50 minuter) för att dra till Sommar. Och som vi egentligen visste kom vi mycket senare än vi tänkt då vi dessutom behövde stanna på vägen och möta upp Fanny för att få sommarkortet. Så kom dit ungefär vid halv sju istället för halv sex och vi trodde inte att vi hade en chaaans att komma in då kön var aslång (och Fia berättade att sommarkorten inte gällde för kvällen). Vi gick i alla fall direkt fram till vakten och frågade, och det stämde. De gällde inte och vi fick ställa oss längst bak i kön. Dock var Sanna helt amazing och frågade om vi "snäääällla" inte kunde få komma in ändå! Först såg han en aning sur ut men så nickade han och bad om legget. Typ skrek av lycka när vi kom in för att det gick så bra. Väl där inne träffade jag hur många jag kände som helst under kvällen. Hade riktigt kul tills det började kaosa av olika anledningar runt kl. 1. Och jag fick nog den värsta panikattacken jag någonsin haft för att vi inte kunde hitta Fanny. Allt löste sig i alla fall och jag, Fanny och Sanna sov hemma hos henne. Kändes konstigt att komma hem redan klockan två då vi alltid brukar vara kvar tills stängning nästan. Imorse drog Fanny hem rätt tidigt och jag och Sanna låg kvar i sängen och såg på mordserier tills klockan ett eller något. Sedan gick vi till affären och köpte pizza, chokladpudding, lakrits och cola vilket var gott! Vid halv fyra var Petteri snäll nog att hämta mig där. När jag kom hem så hade mamma rivit (eller rivit och rivit, tagit) ut alla mina kläder ut lådorna för rensning. Gick igenom precis allting. Fick tvinga mig själv att slänga vissa saker fast jag är en sån person som gärna vill ha kvar allting. Nu finns det i alla fall mer plats i mina lådor. Nu är jag hungrig och hoppas att det snart är mat, sen blire plugg... Igen! Att det aldrig tar slut...
Ni får fler bilder senare men här är en bild på mig och Fia under mösspåtagningen!