Måndag

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-29 @ 20:56:00
Tjenixen på er. Idag är det måndag. Ny vecka. Har inte orkat blogga under helgen och inte heller haft något att skriva om. Har mest legat och tittat på en serie som heter "Penny Dreadful" på Netflix och gått på promenader. Har känt mig lite sjuklig och saknat Sverige/familjen och dessutom inte haft så mycket pengar så har inte haft särsäkilt mycket att göra. Idag var det rätt mycket att göra för en måndag dock, förutom mina vanliga sysslor behövdes det slängas glas, dammsugas och jag behövde ta med tjejerna ut och knacka dörr eftersom att J ska sälja olika saker för någon skol-grej. Typ frimärken och brevpapper eller något. Hon lyckades sälja till fyra personer på mindre än en timme! Har ändå varit en helt okej dag, har inte känt mig stressad eller så, utan har bara gjort allt i min takt. Hann även med att dammsuga mitt eget rum och tvätta lite kläder vilket känns bra. Dock får mina lakan vänta tills imorgon eller onsdag att bli tvättade. Nu ligger jag nedgosad i sängen och ska strax sova. Imorgon är det tisdag - stressdagen. Godnatt på er!
K & jag väntade på trottoaren medan J och A stod och sålde frimärken vid ett hus. 
 


Fredag 26 September

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-26 @ 23:33:00
Hej på er! Idag har varit en lång dag. Har haft mycket kul men också fått dåliga nyheter. Alltså rätt mixat. Det var alltså J:s födelsedag idag, hela elva år! Orkar inte gå in på detaljer om hela dagen men vi har firat med presenter, god lunch, sedan en middag på kvällen med allihopa plus mammans mamma (alltså barnens mormor) och sedan mammans bror (morbror). Det var jättegott och vi "vuxna" satt och pratade länge. Till och med jag. Lilla blyga jag, sitter och har vuxen-konversationer på engelska. Trodde jag aldrig. Dock hjälpte jag till att ta undan och kom inte in i mitt rum förns 22.30. Är rätt trött nu så tänkte försöka sova så fort som möjligt, sedan hitta på något imorgon förhoppningsvis. Nu till de dåliga nyheterna jag fick idag. Runt ett idag fick jag reda på att en kille som gick i min klass i sjuan och åttan tror jag, har dött. Han blev knivhuggen igårkväll i Göteborg. Jag fick en chock när jag hörde det. Det är verkligen inte något man tror ska hända någon man "känner." Jag tänker dock inte sitta och säga att jag kände honom väl eller att han var en nära vän, för det var han inte. Jag kände honom knappt. Ett år av mitt liv sågs vi i skolan och det var det. Han kunde vara jobbig men också otroligt shysst. Det är den bilden jag har av honom. Hans liv efter det har jag egentligen aboslut ingen aning om, men vad jag har hört så hade han vissa problem, vilket i sånna fall är otroligt tråkigt och synd. Jag tänker inte heller lägga upp bilder på honom eller försöka få igenom något slags råd eller budskap. Allt jag vill säga är att det bara är så fruktansvärt synd, och det gjorde mig riktigt ledsen. Det som gör mig mest ledsen är dock att han skickade en vänförfrågan till mig på facebook för bara två-tre dagar sedan, och jag skrattade till eftersom att jag verkligen inte har sett/hört något om honom eller haft någon kontakt med honom sen vi gick i samma klass (vilket som känns som hundra år sedan). Jag accepterade och tänkte "Jaså, han finns där ute någonstans fortfarande." Och så dog han. Bara sådär, på en kväll. Det känns bara så otroligt. 19-åringar ska inte dö. Det är fel. I alla fall.. Nu ska jag sova ut. Imorgon är början på min första, riktiga, hela lediga helg. Jag ska bara ta det lugnt och verkligen vara lycklig och tacksam över att jag lever och har det bra.
Godnatt. 
När jag tog en sväng för att slänga iväg lite glasflaskor och burkar tidigare idag. 
Födelsedagsfirande! 


Dålig Update

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-25 @ 14:20:00
Jag vet, sorry att jag inte har bloggat något men jag kan verkligen lova att ni inte missat något speciellt. Har dock lite bilder att visa från de senaste dagarna så tänkte snacka lite om det. Som sagt kom ju matvarorna i tisdags vilket var otroligt jobbigt att packa upp, haha. Sex backar med mat och två enorma påsar med kylvaror. Tog cirka 45 minuter att packa upp. Känner verkligen att de har otroligt mycket mat här. Vilket är bra, då behöver jag inte oroa mig för att svälta i alla fall, hehe. Kommer komma hem som värsta tjockisen. Igår, onsdag gick också bra. Blev en slapp dag för mig, inte så mycket att göra. På eftermiddagen började det spöregna och hagla vilket tjejerna tyckte var jätteroligt att titta på! Och nu idag, torsdag har jag jobbat sedan klockan sju. Tagit upp och lämnat barnen som vanligt. Nu har jag precis kommit hem från centrum, jag behövde handla sojamjölk och dessutom försöka hitta en födelsedagspresent till J som fyller år imorgon. Hittade en fin vit tröja som jag verkligen hoppas att hon gillar. Har dessutom köpt ett skärp och de där uggle-hörlurarna jag berättade om innan. Vet inte om jag har gått överstyr heller. Brukar aldrig direkt köpa presenter till folk haha. Är en sådan där typisk som säger "Jag har inga pengar just nu men du får din present när jag har råd!", och sen händer det aldrig. Alltså är jag inte en sådan rutinerad födelsedagspresents-köpare. I alla fall, skypade precis med pappa en snabbis också och han berättade att han nu också har bokat flygbiljetter hit. Blir stressigt där i oktober då alla kommer. Mamma, mormor och moster kommer mellan den 10:e och 13:e, pappa på kvällen den 13:e till 15:e, sedan Tilda den 16: e till 20:e! Jag jobbar den 20:e men hon får väl chilla på rummet, vara ute själv ett tag eller hjälpa till haha. Ska bli så kul! Längtar så efter alla.
Nu ska jag se lite på Netflix innan jag måste hämta barnen. Ses!
När jag packat upp ungefär hälften! Och deras godis-skåp!????
Spöregn! 


Sjuk Natt

Allmänt - Kommentarer (1)
2014-09-23 @ 09:25:31

Idag är jag trött skulle man kunna säga. Sov inte särskilt bra inatt. Kunde först inte somna och vaknade flera gånger. Men det värsta som hände var att jag gick upp för att göra i ordning mig klockan tre på natten. Jag vet inte riktigt hur det gick till, min klocka ringde ju inte men jag verkade tro det. Får ofta Twitter notisar mitt i natten eftersom att många jag följer bor i USA och därför tweetar då. Och jag märkte att en jag följer hade tweetat flera gånger under natten så jag måste ha trott att det plinget var mitt alarm på något sätt. Jag gick alltså upp, ställde mig i duschen och klädde på mig innan jag kollade på klockan och insåg att det var lite efter tre på natten. Det var nog den största chocken i mitt liv. Jag förstod verkligen ingenting. Efter det visste jag liksom inte hur jag skulle göra. Där stod jag i mitt mörka rum med dyblött hår klockan tre på natten. Jag brukar aldrig sova med blött hår och jag ville inte väcka alla genom att börja föna håret. Till slut kom jag fram till att det var bäst att lägga en handduk på kudden och bara sova vidare. Dock sov jag oroligt efter det och vaknade till och från, så jag har inte sovit så bra som sagt. Nu har jag lämnat barnen i skolan och städat huset, så nu sitter jag och väntar på att matvarorna ska komma. Efter det ska jag banne mig lägga mig ner i sängen och sova en stund tills jag måste hämta barnen igen. Sedan blir det stress-timmarna. Till och från träningar, laga mat i olika omgångar och dessutom hjälpa barnen med det ena och det andra. Längsta och stressigaste dagen idag alltså. Men det ska nog gå bra. Nu ska jag forstätta dricka mitt te och invänta Albert Heijn...  


Huvudsmärta är kul.

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-21 @ 21:04:00
Hej hej, igår (lördag) jobbade jag och idag blev det inget jobb som jag först trodde. Jag trodde att jag skulle hjälpa till med att ta en av tjejerna till ett kalas med cykel eller passa de andra två medan hon var på kalaset men nepp, jag var ledig visade det sig. Då drog jag iväg för att köpa födelsedagspresent till J, en likadan väska som jag har som hon tycker så mycket om, men de var slutsålda. Så jag hoppas att de kommer in innan fredag, annars får jag köpa något annat. Köpte dock en liten sak. Min väska hon vill ha har som sagt massor av ugglor på sig, och inne på Primark hittade jag ett par små hörlurar med ugglor på sig. Så jag köpte dem till henne utifall att jag inte hinner köpa uggle-väskan. Uggle-hörlurar är ju ett litet plåser på såren i alla fall, ey? De kostade dock bara 4€ så får bli något annat också. Vad vet jag dock inte än. Får se helt enkelt... Efter det hade jag sådan huvudvärk att jag bara ville till sängen. Dock stannade jag på deras Konsum skulle man kunna kalla det, "Dirk van den Broek" (eller bara Dirk som jag kallar det) och köpte de där goda ostbågarna. Sedan drog jag till huset och slängde mig i sängen. Kan stolt säga att jag har sett båda "Stuart Little" filmerna och är på tredje avsnittet av en jättekonstig serie som heter "Bates Motel" sen dess. Blev en sen middag och nu tror jag att jag ska sova eftersom att min huvudvärk fortfarande är hemsk. Så godnatt på er alla, jag lämnar er med några bilder på centrumet!
Inte varje dag man ser en man med ett dragspel på en ko i ett köpcentrum??
En enorm stengubbe som står mitt i centrumet... Lite skumt måste jag ju säga. 
Svanar ser man inte "mitt i stan" särskilt ofta heller om man säger så. Speciellt inte i en kanal.
 


Torsdag + Fredag

Allmänt - Kommentarer (1)
2014-09-19 @ 20:35:00

De två senaste dagarna har varit normala. Jobbat på som vanligt och sovit nästan på direkten efter som vanligt, haha! Idag dock slutade jag lite tidigare faktiskt, runt sex tror jag. Och har suttit och spelat Sims 4 med J tills nu. Och nu tänkte jag lägga mig i sängen. Imorgon jobbar jag som sagt fast det är lördag, jag ska göra i ordning dem för deras matcher och sedan ta en av dem dit som förra helgen. Sedan vet jag inte riktigt, blir väl hjälprede-helg! Måste dock få tid till att dra till centrum och köpa födelsedagspresent till J som fyller år nästa fredag. Hon gillade en ryggsäck jag köpte här (som syns pyttelite i hörnet på den första bilden haha) från New Yorker. Den har massor av ugglor på sig och är jättesöt. Typ en av de bästa köpen här än så länge. Längtar tills jag får min lön så jag kan shoppa mer haha! Finns så många bra affärer här som vi inte har i Sverige. Dessutom berättade mamman igår att jag kommer få rätt mycket mer betalt denna månaden eftersom att jag jobbat så himla mycket. Härligt det! Tills jag hittar vänner här är köpcentrumet min bästa vän..! Godnatt på er alla så hörs vi imorgon förhoppningsvis! PS. Nu har Tilda bokat en resa hit i Oktober! Så himla kul att hon kommer hit för att hälsa på!!
 
 


Promenix i Holland.

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-17 @ 20:25:00

Idag var jag alltså på en liten promenad runt området, såhär såg det ut! Fint va? Godnatt på er! 


Promenix

Allmänt - Kommentarer (3)
2014-09-17 @ 15:52:00
Har varit ledig nu under eftermiddagen i några timmar och istället för att bara sitta inne och vänta på att jag ska börja igen så drog jag på mig skorna och gick ut på äventyr. Jag har varit runt där jag bor men nu gick jag längre än någonsin. Om jag ska beskriva hur det är upplagt häromkring så är det ungefär såhär: Huset är i mitten, staden (köpcentrumet, skolorna osv.) på ena sidan, och skogen på den andra sidan. Jag har mest varit vid köpcentrumet så därför valde jag att gå mot skogen. Det var verkligen hur fint som helst där. Har faktiskt spelat in en video också som jag tänkte försöka redigera under dagen och lägga upp här, spännande va? Men så länge får ni lite foton från där jag varit och tittat runt! Ha en bra fortsatt dag så hörs vi sen!
Idag hade jag min hatt på mig! Och det är så varmt att man kan ha shorts på sig..! 


Ik Neem Je Mee

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-16 @ 23:08:45
Har lite problem med att somna så ligger och lyssnar på lite musik istället. Då kom jag på att jag kan dela med mig av min nya favoritlåt på holländska då jag ändå inte har nått bättre för mig. Tycker att den är så svängig och om man överätter texten så är den faktistk fin. Musikvideon är ju för gullig också!  


ZzZzZzzZzz....

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-16 @ 09:34:00
Idag är det Tisdag. Klockan är bara 09:34 men jag är redan dödstrött. Orkar inte ens tänka på att jag ska ut med cykeln sex gånger till i eftermiddag... Jag är verkligen jättetrött och igår fick jag reda på att jag ska jobba denna lördagen också. Känns sådär. Just nu sitter jag och väntar på matvarorna som ska komma. Hoppas att kortläsaren funkar denna gången för jag orkar verkligen inte med problem. Vill egentligen bara lägga mig ner och sova mer, kanske gör det när jag fixat med maten en liten stund. Beror på vad klockan är då och om jag är lika trött. Det är i alla fall en busy dag så kommer säkert varken hinna eller orka skriva senare. Åh bara längtar tills Oktober då mamma, mormor, moster, pappa och Tilda kommer hit. Ledighet och familj, precis vad jag behöver. I alla fall... Här få ni fyra bilder från igår och idag. Tjejerna när de håller på med min dator igår, skolgården imorse och spindlarna i cykelstället i trädgården. Hur stora som helst!? Brukar inte vara rädd för spindlar men där dök jag verkligen undan när jag först såg dem. Ha en bra dag!


Jobb & Ledighet

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-14 @ 22:27:00
Har inte bloggat på två dagar eftersom att jag jobbade igår och var ute mestadels av dagen idag. Eftersom att mamman var i London igår också så fick jag jobba då med. Blev att gå upp tidigt och göra i ordning två av tjejerna för hockey-matcher. Sedan stanna hemma med yngsta och en av de som spelade (de bytte av) så jag hade fullt upp hela dagen. Blev dessutom en sen kväll då potatisen jag skulle laga var gammal, därför fick pappan åka iväg och köpa vilket resulterade i att allt blev mycket senare. Slutade någon gång vid halv nio. Idag fick jag sova ut men hjälpte ändå till med barnen lite under dagen, sedan gick jag ut på en långpromenad och gick även runt i centrum lite. Ville köpa lite gott till mitt snack-skåp här i mitt rum idag och gick in på den affären som jag vet att de i familjen handlar på. Men de tog inte mitt kort av någon anledning så det blev lite pinsamt när jag stod där i kassan med det jag skulle köpa så funkade det inte. Visste inte vad jag skulle göra liksom. Men drog till affären fem minuter bort och de tog mitt kort gudskelov. Mamman kom hem på kvällen och gjorde middag till oss så det behövde jag inte göra i alla fall vilket var skönt. Nu ligger jag och ser på film och ska sedan sova tänkte jag! Upp klockan sex imorgon igen, yey. Här kommer lite bilder från igår och idag. 
Där står jag i min feta tjocktröja och ska precis skala potatis. Sedan skype med min kära far! 
Från idag. En gata och en enormt stor kråka! (Hade rimmat om det var en skata...)
 
 
 


Fredag 12 September

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-12 @ 12:37:00
Skrev inget igår eftersom att jag inte kände att det fanns så mycket nytt att berätta om och hade dessutom inte tagit några bilder. Dagen var som vanligt, gick upp och tog dem till skolan, gjorde hushållsarbete, hämtade dem, gjorde mellis, städade mer, gjorde middag, tog undan, gick och la mig, haha. Inget speciellt. Lagade dock ett kött jag först inte hade någon aning om vad det var. Men var fläskkött med någon tomatsås på tydligen. Ikväll ska jag försöka mig på kyckling... Litar inte riktigt på mig själv med det. Dock säger hela familjen att jag är "a natural" när det gäller matlagning. De har älskar allt än så länge. Nyss hade jag och A en lunch för oss själva då hon slutar innan tolv på fredagar. Jag gjorde äggmackor till oss och hon sa efteråt "You yummy food make!" och struttade iväg hahah! Blir glad av det i alla fall eftersom att det har varit det jag varit mest nervös över att misslyckas totalt med. Men vem vet jag kanske bara har haft tur än så länge. Om en stund så ska vi iväg till A's simlektion och sedan hämta upp syrrorna i skolan. Om jag har något mer att berätta senare ikväll så skriver jag väl då, annars hörs vi imorgon kanske! Ciao. 

 


Phil is Back! <3

Allmänt - Kommentarer (1)
2014-09-10 @ 22:40:00
Ännu en dag förbi, nu är det dags att nanna för mig. Eftersom att mamman + mormodern var här hemma idag behövde inte jag göra så mycket. Jag gjorde mina sysslor, hjälpte till när jag behövdes och lagade middag + städade undan den. Annars har det varit en rätt soft dag. Dock kommer dagarna fram till Söndag vara rätt jobbiga då mamman åkte iväg på kurs i London nu i eftermiddags... Lite nervös inför det eftersom att det betyder att jag kommer göra allting här. Får helt enkelt hoppas att det går bra och göra mitt bästa. Imorgon är det en lång dag, och jag har på det bestämt att jag ska tvätta mina lakan och kläder imorgon. Vi får hoppas på att det går bra det med, haha. Nu ska jag sätta på det nya avsnittet av Dr. Phil och mysa!! Som jag har längtat efter säsong 13! Det är verkligen mitt absoluta favvisprogram! Han är bäst. Dr. Phil <3 Sov gott nu allihopa så hörs vi imorgon! 
PS. Söta pyjamas byxor jag har va? De är nya!!


Trött.

Allmänt - Kommentarer (1)
2014-09-09 @ 22:25:00

Idag har nog varit den jobbigaste dagen hittils. Jag började dagen som vanligt med att göra frukost, väcka, klä på, se till att de blir klara, göra lunchlådor + locka hår för tjejernas skolfoto. Sedan såklart ta dem till skolan, åka hem igen, ta ur diskmaskinen, ställa undan frukosten/disken, torka bord och bänkar, bädda tjejernas sängar, öppna fönster, ta undan smutstvätt, torka av handfaten, tömma alla sopor, fixa i föräldrarnas sovrum, vika all tvätt, lägga in dem i rätt rum och garderober, vika filtar i vardagsrummet och småplocka. Förutom det kom matvarorna idag och det blev massa problem med bankomatkortet och maskinen vilket var lite småjobbigt och sedan packa upp fem backar med mat och ställa dem i rätt skåp osv. Låg sedan och småsov i min säng i två timmar eftersom att jag sov så dåligt inatt, men kunde inte riktigt somna helt eftersom att städerskan var här och det kändes skumt att sova då. Klockan tre hämtade jag upp tjejerna i skolan, tog hem dem och fick skynda med att göra i ordning grönsaker och kex med mjukost på och olika oboy glas med olika sorters mjölk och A ville ha lemonad och speciella långa kex med nutella på och allt möjligt, och sedan cykla iväg med alla till J's hockey träning, lämna henne där och åka tillbaka med de två yngsta, under en timme börja laga middag (skala potatis t.ex. då jag råkade skära upp fingret.. AJ..!) och packa upp/rengöra deras lunchlådor och städa undan ännu mer. Sedan åka tillbaka (plus slänga massa glasflaskor på vägen) med allihopa för att hämta upp J igen, åka tillbaka, göra klart middagen, se till så att alla kom och åt, städa undan middagen och diska precis allting, torka av bord, rengöra spisen, hänga undan ännu mer tvätt och till sist försöka få barnen att sätta på sig sina pyjamaser. Efter det var äntligen dagen slut. Har verkligen varit den tuffaste och längsta dagen någonsin. Har varit igång nästan hela tiden så nu har jag både träningsvärk i kroppen och i hjärnan. Måste verkligen sova nu. Imorgon är det Onsdag vilket betyder att mamman är hemma. Förhoppningsvis lite lugnare alltså. Godnatt på er alla....


Pew Pew

Allmänt - Kommentarer (1)
2014-09-08 @ 19:58:47

Mår väl sissodär just nu. Har känt mig lite små-stressad hela dagen med blandningen av att vara trött och sakna min familj. Jag har stört mig på det mesta och bara velat lägga mig, (därav "shoot me now" bilderna ovanför. Och jag vet att det ser ut som att jag gör värsta duck-face men nej, jag gjorde faktiskt "pshooww" ljudet som när man skjuter.) Jag är så glad över att dagen är över nu så att jag kan lägga mig och sova, ladda inför morgondagen helt enkelt. Därför ska jag redan nu göra mig ordning, kanske städa lite i mitt rum innan och sedan lägga mig. Ska bli så skööönt. Imorgon är det tisdag vilket betyder att städerskan kommer hit, matbudet kommer hit och jag ska fortfarande göra allt själv. Tuff dag imorgon alltså. Föresten så åkte jag aldrig ut med cykeln tidigare idag, utan jag stannade hemma och såg på film istället. Orkade inte med folk idag. Bleeh.. Godnatt på er alla. 
 


If you ain't got your black hat, there ain't no use in filling out an application.

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-08 @ 10:25:28

Tycker att jag ser riktigt jäkla fräsig ut idag om jag får säga det själv, i min nya hatt och allt. Och med solbrillorna på blir jag tuffare än tuff. Nej men ärligt, nästan alla vet nog att det kommer ta lång tid innan jag vågar ha på mig denna hatten utomhus, haha! Jag måste vänja mig själv först, annars går jag bara omkring och tänker "Nej usch, jag borde satt på mig något annat". Så är det alltid. Vi kan låtsas att jag stolt går omkring med hatten utomhus också. Idag är första dagen då jag verkligen gör allt, ALLT, själv. Jag kan stolt säga att jag tog minstingen bak på cykeln hela vägen till skolan och det gick riktigt bra. Ingen vuxen förutom mig själv var med och det var såklart lite nervigt. Men det gick verkligen jättebra. Jag har precis gjort klart mina sysslor så nu har jag... Ungefär fem timmar för mig själv innan jag måste hämta barnen igen. Vad jag ska göra vet jag inte än. Kanske tar en tur till centrum eller bara cyklar runt. Men det får bli om någon timme eller två när det är lite varmare. Höll på att frysa ihjäl på vägen till skolan. Burr! 
 


Heart's On Fire

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-07 @ 20:11:54
 


Feeling Foxy

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-07 @ 17:11:00

Idag har jag mest bara suttit här inne i mitt rum med mitt osminkade ansikte, otvättade hår och min nya myströja från Primark som bäst beskrivs med ordet "dröm." Verkligen den skönaste tröjan jag någonsin ägt. Och det bästa är att det finns ett par byxor till så att man nästan dör av mysighet. Annars har jag också städat hela mitt rum, slängt papper och burkar och lagt undan massa kläder i lådan/tvättkorgen. Dock har det stökats ner lite igen eftersom att flickorna har varit inne och ute ur mitt rum under hela dagen. Vi har ännu en gång spelat Sims ihop och nu önskar sig J det till sin födelsedag haha. Vi har redan ätit en tidig middag som var jättegod, och nu sitter jag i mitt rum igen med några avsnitt av "Hart of Dixie" och lite annorlunda ostbågar de har här som är jättegoda. Brukar inte gilla ostbågar särskilt mycket men dessa var jätttttegoda! Senare ikväll tror jag att familjen ska se någon film och då kanske jag joinar, men vi får se. Ni får ha en fortsatt bra dag allihopa så hörs vi imorgon förmodligen! 
 


Min första lediga dag!

Allmänt - Kommentarer (1)
2014-09-06 @ 23:34:00
Idag var jag alltså ledig! Hade som sagt en lång sovmorgon (ända till elva) och efter det gjorde jag mig i ordning och drog på direkten in till centrum som jag skrev tidigare att jag skulle göra. Tog faktiskt cykeln. Jag tror nästan att jag shoppade lite för mycket på Primark. Var där i nästan två timmar. Jag som brukar hata att gå i affärer var överlycklig. Kom hem med både ett par skor, tröjor, myskläder och en hatt. Var dessutom inne på H&M, Zara och Beshka. Hittade dock bara något jag gillade på Zara och Beshka. Nu får jag inte shoppa mer denna månaden eftersom att jag vill spara pengar. Tror dessutom att det bara var eftersom att det var första gången inne på Primark här så allt intresserade mig. Efter det så cyklade jag tillbaka (med hundra kassar på styret vilket var lite läskigt) och satt en stund på rummet innan jag gjorde mig ordning för att dra ut på middag. Vi tog bilen till stranden (jättefin strand!!) där vi åt middag på en fin resturang. Åt en otroligt stor hamburgare, orkade tyvärr inte äta allt men jag försökte, och när vi var klara tog vi en promenad längs stranden. Plockade massa snäckor som jag ska ta med hem sen. I bilen på väg hem lyssnade vi på musik och alla sjöng med. Innan tjejerna gick och la sig satt de här inne en stund och spelade Sims. Så roligt att de gillar det spelet också! De håller just nu på att skapa den "perfekta" familjen, haha. Det har varit en jättetrevlig kväll. Just nu sitter jag och skypar med Leon, men ska alldeles strax sova. För jag är jättetrött! Godnatt!
 
 


Friday

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-06 @ 10:58:00
God morgon! Insåg precis att jag inte skrev igårkväll, men jag somnade så oväntat snabbt när jag såg ett avsnitt av Dr. Phil. Jag skriver nu i alla fall. Igår var ännu en sådan där "hjälpreda" dag, då mamman är hemma. Alltså behövde inte jag ta upp tjejerna och ta dem till skolan, utan det gjorde hon. Gick upp halv nio, gjorde mig i ordning osv. Sedan gjorde jag mina sysslor. Vid tolv ungefär åkte mamman och hämtade barnen i skolan igen eftersom att de äter hemma på fredagar. Vi gjorde i ordning toast till dem och vi åt. Sedan lämnade mamman alla igen förutom A medan jag städade undan. Efter det spelade jag och A lite Sims 4 tillsammans vilket hon tyckte var jättekul, efter det åkte vi alla till hennes simträning. Och jag fick ta henne på cykeln hela vägen dit! Var nervös hela vägen, hjärtat slog och mina händer var helt svettiga. Men jag klarade det! Vi tittade på hennes träning, vilket var roligt att se. Sedan hämtade vi J i skolan (K har också träning på fredagar så hon åkte med en kompis hem som också skulle dit). När vi kom hem igen lekte jag kurra gömma med A och J fixade mitt hår i en jättefin fläta. Hon är verkligen helt otrolig när det gäller hår. Sedan berättade A om The Sims för J och jag visade för henne också. Hon blev väldigt intresserad och ville gärna spela mer hela kvällen. Men jag hade tyvärr saker att göra. Hjälpa till med maten, duka och sedan diska allt efter maten. Men efter det satte vi oss allihopa (K med) och spelade Sims tillsammans. Runt åtta avslutade vi det och jag satt en stund i mitt rum och snackade med kompisar tills jag behöva hämta vatten i köket. Då såg jag att tjejerna tittade på Wreck-It Ralph och jag fastnade där resten av filmen. När den var slut sa vi godnatt allihopa och jag gick in till mig igen. La mig i sängen vid tio någon gång kanske och sedan somnade jag efter bara någon halvtimme tror jag. Vaknade i alla fall med internet uppe på Dr. Phil och med spotify igång på Ed Sheerans "The A-Team" haha. Då släckte jag allt och somnade om! 
 
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Vaknade för en timme sedan och har bara varit på toa, tvättat ansiktet och legat kvar i sängen än så länge. Men funderar på att åka till centrum när det öppnar. Eller kanske gå till centrum till och med, tar ju bara fem minuter. Så slipper jag komma ihåg hur cykeln ser ut och vart jag ställt den! Jag uppdaterar er ikväll i alla fall, ha en bra dag! 
 


Gordon Ramsay Jr. ?

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-04 @ 22:19:00
Det har varit en riktigt lång dag idag. Jag har varit så otroligt trött och bara velat lägga mig ner och sova hela tiden, men det gick ju såklart inte. Dessutom var det min första dag idag då jag fick klara mig helt själv på morgonen och kvällen. Jag började klockan sju, gjorde i ordning lunch lådor och frukost. Sedan fick jag väcka A, klä på henne och se till så att hon började äta. De två äldsta hade redan vaknat av sig själva när A var klar så jag behövde inte väcka dem. Vi åt frukost och jag såg till att de blev klara i tid. Sedan cyklade vi till skolan (pappan åkte med och hade A i barnstolen som tur va för jag är verkligen livrädd för att skjutsa henne..!) och när vi lämnat dem åkte vi till bageriet, sedan tillbaka hem och han jobbade härifrån och jag började städa. Blev klar rätt fort idag så jag gick faktiskt och tog en liten tupplur (som råkade bli en aslång tupplur) jag och pappan hade planerat att åka till centrum vid klockan tolv för att skaffa ett sim-kort till mig att ha här, men jag vaknade klockan ett och fick värsta paniken. "Har han försökt väcka mig?", "Låg jag här helt död utan att höra någonting?", så jag skyndade mig ut för att leta upp honom. Men då hade han också slumrat till i solstolen i trädgården haha. Så det var inga problem. Vi bestämde oss för att åka till centrum precis innan vi skulle hämta upp tjejerna istället. Så vid halv tre drog vi iväg. Vi skaffade kortet och jag försvann snabbt in i en spelaffär också och köpte The Sims 4. Ett spel jag bara behövde ha! Efter det hämtade vi alltså upp tjejerna och jag gjorde i ordning mellis till dem. Efter det drog pappan iväg med J då hon hade hockey-träning. Och jag... Fick börja laga mat. Helt själv. En hel rätt, som jag aldrig gjort förut. Läskigt va!? Potatis, någon korv och bönor haha. Gick dock väldigt bra och jag är väldigt stolt haha. Hela familjen sa att det var jättegott och att jag var "a natural". Tror inte att mina föräldrar eller klasskamraterna jag hade hemkunskap med skulle hålla med, och jag vet inte ens om jag gör det. Brukar vara jättedålig på att laga mat. Hoppas de inte har värsta höga förväntningar på framtida rätter nu... Imorgon börjar jag lite senare igen vilket är jätteskönt. Ska bara ta och spela Sims i några minuter till, sedan blir det godnatt för mig. Är verkligen otroligt trött. Här får ni tre bilder från ikväll också. Maten jag lagade, tjejerna tittandes på tv i soffan och bordet som jag dukade. En applåd för mig idag tycker jag. Godnatt på er alla!
 


Shitty Bird.

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-03 @ 23:24:00
Tänkte bara skriva snabbt innan jag somnar. Idag gick bra, vi hämtade upp barnen i skolan och tog K till baletten. A ville testa på det hon med så hon stannade och gjorde en "test" träning. Så vi får se om hon börjar på balett också. J gick hem till en kompis då hon inte hade några aktiviteter idag. Efter träningen behövde inte jag göra så mycket eftersom att detta är dagen då mamman är hemma hela dagen. Därför blir jag mest som en hjälpreda på onsdagarna. Dessutom var deras mormor här på besök idag så hon spenderade tid med dem. Jag gjorde i ordning mellis och fixade lite i huset medans. Jag fick sedan lära mig lite mer matlagning och diska efter middagen. Slutade runt åtta. Nu på kvällen har jag mest städat i mitt eget rum och studerat schemat som jag fick utksrivet idag. Fyra hela papper med saker jag ska göra, regler och info! Hjälp! Men känns nästan bättre att ha det så. Då har jag i alla fall allt nedskrivet och det blir lättare för mig att bocka av vad jag har gjort och har kvar att göra under en dag, och vilka tider osv. Imorgon börjar jag klockan sju igen så det är verkligen dags för mig att sova nu. Godnatt! Ps. Idag bestämde sig en fågel för att skita ner mina byxor. Det var ingen liten bajs heller utan den verkligen smattrade ner på mitt knä när jag satt på cykeln och det kändes som att någon kastade en sten på mig! Försökte torka bort så mycket jag kunde men jag fick ändå gå omkring med en stor grön fläck på brallorna som ni ser här nedanför, haha. 
Bytte såklart när vi kom hem och slängde de andra i tvätten. Yuck. 


Onsdag

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-03 @ 11:42:23
Tjohej, idag är det onsdag den tredje September. Att tiden går så fort! Jag vaknade tyvärr arg eftersom att jag hade den bästa drömmen någonsin, så avbröts den av veckarklockan. Jag låg till och med kvar i tjugo extra minuter för att försöka somna om och drömma lite till, men det gick inte. Jag gick upp och gjorde i ordning mig och sedan gjorde jag mina sysslor. Om tjugo minuter ska vi hämta barnen i skolan och ta dem till sina aktiviteter. Efter det vet jag inte riktigt vad som händer faktiskt haha. Men jag hoppas ni som läser får en riktigt bra dag, så hörs vi senare. 
Såhär ser jag ut idag, hejhopp! 
 


Natti Natti

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-02 @ 22:52:00

Nu ligger jag och gäspar i sängen. Har i och för sig gjort det ända sedan klockan nio men har inte "orkat" släcka och lägga mig på riktigt. Imorgon har jag en liten sovmorgon till kl. 08.30 vilket är nice. Det är verkligen hemskt att gå upp klockan sex. Tycker att jag har varit riktigt duktig idag, började jobba klockan sju. Fixade lunch-lådorna helt själv (kom ihåg allting!), tog dem till skolan, åkte hem och gjorde sysslor. Alltså städade i huset (ta ur diskmaskin, städa undan frukosten, vika tvätt, städa flickornas rum, plocka lite här och där) och efter det åkte jag och mamman som sagt ut på en cykeltur. Jag hade en paus, sedan kom mat-bilen som jag snackade om i förra inlägget och vi fixade med det. Vid tre hämtade vi tjejerna i skolan igen, åkte hem och åt mellis, sedan cyklade vi iväg igen för att lämna den äldsta på en träning, efter det åkte vi till centrum och köpte nya balett-skor till K. Bestämde precis nu att jag ska börja skriva första bokstaven i deras namn istället för äldsta, yngsta, eller hela långa namn varje gång jag ska nämna dem så; Yngsta: A, Mellan: K och Äldsta: J. Vi skaffade i alla fall nya skor till K och sedan åkte vi tillbaka till huset och jag och Z (mamman) började göra mat. Jag fick dock avsluta allt och fixa i panik då Z behövde åka iväg för att hämta J när träningen var klar. Råkade bränna köttet lite (höhö) men tycker ändå att jag gjorde rätt bra ifrån mig. Efter maten så städade jag undan allt i köket helt själv och tyckte faktiskt att det gick väldigt bra. Efter det var klockan halv åtta och jag gick in till rummet för att vila. De tre närmsta dagarna har varit riktigt långa, och jag är trött. Nu ska jag försöka sova men jag ville ge en liten update, om nu någon är intresserad. Godnatt!
 


Får överallt!

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-02 @ 12:35:00
Nu har vi varit ute på ännu en cykeltur medans barnen är i skolan. Vi har hunnit både det, ställa in typ fem backar med mat i kyl/frys/skåp (de har online-mathandling), lämna barnen såklart och städat. Nu har jag "rast" eller vad man ska kalla det till klockan tre då vi ska iväg och hämta barnen igen. Vill väldigt gärna iväg och kolla lite i affärer men är verkligen helt slutkörd. Sov bara sex timmar inatt och har varit igång i tre dagar nu både i kroppen och hjärnan så är verkligen trött. Därför vet jag inte riktigt om jag orkar gå i affärer eller upptäcka staden ännu mer. Finns ju fler dagar till det. Vill inte heller hitta allt för fort så att jag tröttnar. Tänkte i alla fall dela med mig av lite bilder från cykelturen. Vi var ute i nästan två timmar. Hon visade mig lite fina vägar och en otroligt stor fin park runt en sjö så att jag kan åka dit om jag vill. Det sjukaste är att det går lösa får överallt omkring här. De är inte fast i någon sorts hage, utan det är helt öppet och de skulle kunna gå ut på vägarna om de kände för det. Aldrig sätt något liknande, haha! Nu tänkte jag bara lägga mig och slappa en stund så får vi se om jag orkar mig ut om någon halvtimme eller inte. Annars får det bli någon annan gång helt enkelt. Har ju nio månader på mig ändå. Ha en bra dag allihopa så hörs vi när jag har något mer att berätta!
Hon visade mig också en resturang som hade ett vattenfall över hela taket. Sedan för att komma in måste man gå igenom en vägg av vatten! Ascoolt! 
Btw, har jätteont i rumpan efter all denna cykling. Kommer komma hem med världens muskligaste bak.


Första dagen avklarad!

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-01 @ 21:10:01
Efter skolan upptäckte barnen min mobilkamera. Så de har tagit ungefär femtio bilder bara under eftermiddagen där de försöker göra roliga miner och allt möjligt. (Ni kan ju se där nere bara ⇣ ) Efter mitt förra inlägg åkte vi som sagt och tog ett foto till ett tågkort. Samtidigt visade hon mig runt nere i centrum ännu bättre. Alltså ALLT finns här, verkligen allt. Primark, H&M, Zara + typ billioner andra affärer som såg jätteintressanta ut. Kanske inte ens behöver ta tåget in till Amsterdam ändå, haha! Efter det åkte vi hem och vilade i någon timme till innan vi hämtade upp barnen. Känns verkligen som att de börjar gilla mig och bli mer pratglada. Jag tänker såhär, om de klänger på en och vill röra ens hår mycket så gillar de en! Hoppas det i alla fall! De är så söta tjejer och det är verkligen intressant att prata med alla tre av dem. Nu innan jag gick in på mitt rum passade jag dem själv ett litet tag då pappan var på jobbet och mamman behövde gå på ett skolmöte. Då satt vi och kollade på One Direction ihop och lekte. Var riktigt roligt. Kan knappt vänta på att få lära känna dem bättre! Nu ska jag strax sova eftersom att jag fortfarande är sjuk och trött. Men ska bli spännande att se vad som händer imorgon!
Godnatt! 


Upptäcksfärd

Allmänt - Kommentarer (0)
2014-09-01 @ 10:34:39

Var precis ute på en cykeltur med mamman för att titta på tågstationen och lite runt området, då hittade jag den här söta lilla bron (finns i och för sig överallt här) men ville ändå fota och visa! Finns verkligen inget bättre än att cykla tycker jag, haha! Är dock redan väldigt trött. Har varit uppe sedan 05.50 och började jobba strax före 7. Har redan hunnit med mer än jag vanligtvis gör på en vecka hemma. Barnen är i skolan nu och slutar inte förens 3 någon gång, så just nu slappar jag bara. Dock ska vi iväg igen när affärerna öppnar för att kolla runt lite och fota mig till ett tåg-kort så att jag åker gratis på helgerna! Super va? Ska kanske ta mig en stroopwafel nu och green tea som jag har fått av dem. Trodde inte jag skulle gilla det men var faktiskt gott.
Ciao!